MASTER CHEF

Μαγειρεύει η Ζαχαρούλα.
(Περισσότερες συνταγές από τη Ζαχαρούλα θα βρείτε στο προσωπικό της blog.)










ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 κεσεδάκια γιαούρτι (400 γρ.)
4 αυγά
1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο
1 φλυτζάνι ζάχαρη
4 βανίλιες
1 φακελάκι baking powder (1 κ.γ.)
Ξύσμα από πορτοκάλια
Χυμό από 2 πορτοκάλια
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
Για το σιρόπι:
2 ξυλαράκια κανέλα
2 ποτήρια νερό 
3 ποτήρια ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε ένα μπωλ και ανακατεύουμε με το χέρι το γιαούρτι, τα αυγά , το ηλιέλαιο, το χυμό, το ξύσμα , τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το baking powder και το κονιάκ. Έπειτα κόβουμε με το χέρι το φύλλο και το κάνουμε μικρά κομματάκια. Το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα ταψί, βουτυρώνουμε και ρίχνουμε το μίγμα μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς (στον αέρα) για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Όταν ψηθεί το βγάζουμε και φτιάχνουμε το σιρόπι μας. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα υλικά και από την ώρα που θα αρχίσει να βράσει, το αφήνουμε 4 με 5 λεπτά ακόμα. Κατεβάζουμε από το μάτι και περιχύνουμε την πορτοκαλόπιτα. Σερβίρεται και με παγωτό και σκέτη. Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: